gebouw

Herdenkingsdienst

Een crematie wordt vooraf gegaan door een herdenkingsdienst. Een afscheid dat u geheel ter nagedachtenis van uw dierbare overledene kunt samenstellen. Bij Crematorium Duin- en Bollenstreek kunt u een plechtigheid inhoudelijk verzorgen en uitvoeren zoals u dat wilt. Er is ruimte voor religie, tradities, cultuur, (live) muziek en voor het tonen van foto’s of video’s. Woorden, ter herdenking gesproken, kunnen door beeld en geluid worden ondersteund. Zo geeft u een heel persoonlijke invulling aan de plechtigheid.

Anders dan bij een begrafenis blijft bij Crematorium Duin- en Bollenstreek de kist in de aula staan. U kunt zelf bepalen of u als eerste de aula wenst te verlaten of dat u eerst de andere gasten de gelegenheid biedt een laatste groet of eer te brengen. Direct na de crematieplechtigheid wordt de kist naar de crematieruimte gebracht. Het is mogelijk dat u met uw gezelschap de kist tot aan de crematieoven begeleidt. U kunt onze medewerkers vragen naar de mogelijkheden.

Na een plechtigheid bestaat de gelegenheid om de nabestaanden te condoleren. Dit is ook het moment om herinneringen op te halen, er wordt gepraat, gehuild en soms ook gelachen. De overledene wordt herdacht op een manier die bij haar of hem past.