0252 251300 CONTACT
[layerslider_vc id=”25″]

Crematie

Direct na de crematieplechtigheid in een van de aula’s wordt de kist naar de crematieruimte gebracht. Het is mogelijk dat de nabestaanden deze laatste gang van de overledene begeleiden. Voordat de kist vervolgens in de oven wordt geplaatst, worden nog enkele praktische zaken uitgevoerd, zoals het in de oven naast de kist plaatsen van een vuurvast steentje ter identificatie. Ook worden de papieren die bij de overledene horen gecontroleerd.

Tijdens de crematie, die ongeveer vijf kwartier duurt, bereikt de oven een temperatuur van circa negenhonderd graden Celsius. Als het crematieproces is voltooid, wordt de as uit de oven gehaald. In een aantal gevallen blijft edelmetaal achter. Dit wordt verzameld en de opbrengst daarvan is bestemd voor een goed doel. Dit wordt landelijk gecoördineerd door het Dr. C.J. Vaillantfonds.

De wet bepaalt dat de as van een overledene nog een maand in het crematorium bewaard moet blijven. Pas daarna mag de as worden vrijgegeven. In die maand ontvangen familie of nabestaanden een formulier waarop zij kunnen aangeven wat er met de as moet gebeuren: de asbestemming. Meer informatie hierover kunt u vinden door op onderstaande link te klikken.

Asbestemming

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op via 0252 – 251 300. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9:00 tot 21:00 uur. Wij kunnen u dan telefonisch te woord staan of een afspraak maken om uw wensen te inventariseren.

Contact

Crematorium Duin- en Bollenstreek
Achterweg-Zuid 62, 2161 DZ Lisse
Postbus 33, 2160 AA Lisse
Email: info@cdblisse.nl
Telefoon: 0252 – 251 300

Contact

Openingstijden

Diensten en crematies zijn 7 dagen per week op ieder gewenst moment mogelijk.

Bezoektijden

Kantoortijden:
Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17:00 uur.
Buiten kantoortijden:
Alleen voor uitvaartondernemers locatie reserveren 24/7.

Routebeschrijving

CDB Lisse is gelegen aan de Achterweg-Zuid in Lisse.
Er is volop (gratis) parkeergelegenheid