0252 251300 CONTACT

Baby en Kindercrematie

En dan gebeurt het ondenkbare. Het zou niet zo mogen zijn, kinderen die eerder overlijden dan ouders of grootouders. Als u een kind verliest, ongeacht of het tijdens de zwangerschap overlijdt, na de geboorte of na een periode van ziek zijn, is dat waarschijnlijk één van de verdrietigste momenten uit uw leven. En dan zult u in al dat verdriet een afscheid moeten gaan plannen. Er zijn gespecialiseerde uitvaartondernemers voor baby- en kindercrematies maar u zult ontdekken dat iedere uitvaartondernemer en ieder crematorium uiterst zorgvuldig omgaat met uw grote verlies.

Baby crematie

Na het geluk van de zwangerschap en het vooruitzicht op nieuw leven wordt uw kindje levenloos geboren of overlijdt kort na de geboorte. Met het intense verdriet dat volgt is het soms onwerkelijk allerlei praktische handelingen te moeten vervullen. U wilt vooral liefdevol afscheid nemen van dit kleine mensje dat immers uw zoon of dochter is. Na het overlijden is het belangrijk dat u zich realiseert dat u niet al te lang kunt wachten met het organiseren van een afscheid.

Wat u moet weten

Baby’s die bij een zwangerschap van 24 weken of langer geboren worden, moeten worden aangegeven bij de burgerlijke stand en komen altijd in het geboorteregister. Bij een zwangerschap korter dan 24 weken, formeel een foetus, mag dat ook maar het is niet verplicht. De wettelijke erkenning van een foetus jonger dan 24 weken biedt voor veel ouders troost, hun kindje heeft bestaan.

Het aangeven van de geboorte en het overlijden van het kindje gebeurt bij het gemeentehuis. Hierbij is een ‘verklaring van overlijden’ van een arts nodig. De ambtenaar maakt een ‘akte van overlijden’ op en geeft een ‘verlof tot begraven of cremeren’ uit. Dit document is wettelijk noodzakelijk voordat de begrafenis of crematie mag plaatsvinden.

Het ziekenhuis biedt ouders tijd en ruimte om op hun eigen manier en in eigen tempo afscheid te nemen van hun baby. Dit is het moment om een speciaal mandje, kistje of wikkeldoek te kiezen voor het verplaatsen van uw kindje naar het crematorium. U mag zelf uw kindje meenemen als u dat wilt. Wij kunnen ons voorstellen dat dit veel emotie oproept en geven u zorgvuldig uitleg over wat u kunt verwachten. Schroomt u niet om contact met ons op te nemen.

Kinderuitvaart

Helaas is de verdrietige waarheid dat ook jonge kinderen en tieners overlijden. Tijdens dit immense verdriet wordt verwacht dat u een afscheidsdienst organiseert op een manier die bij uw kind past. Geef die zorg uit handen aan uw uitvaartondernemer, zij weten wat er allemaal mogelijk is om het afscheid zo dragelijk mogelijk te maken. Samen zorgen wij dat uw wensen voor de uitvaart met uiterste zorgvuldigheid worden uitgevoerd.

Wij adviseren u na het overlijden eerst contact op te nemen met een uitvaartondernemer zodat die zorg kan gaan dragen voor alles wat geregeld moet gaan worden. Het overlijden wordt door de uitvaartondernemer aan de gemeente gemeld. Hiervoor is een ‘verklaring van overlijden’ van een arts nodig. De ambtenaar maakt een ‘akte van overlijden’ op en geeft een ‘verlof tot begraven of cremeren’ uit. Dit document is wettelijk noodzakelijk voordat begrafenis of crematie mag plaatsvinden.

Probeer ondanks uw verdriet na te denken over de impact die een afscheidsdienst heeft, niet alleen op u maar ook op andere kinderen en gezinsleden, vriendjes en vriendinnetjes én de familie en vriendenkring. Door uw naasten er bij te betrekken, maakt u het voor uzelf makkelijker om over uw kind te kunnen praten. Als u met een klein gezelschap bent stellen wij een familiesuite ter beschikking waarin u alle tijd kunt nemen om met elkaar voor het laatste afscheid bijeen te zijn. Als u gebruik wilt maken van onze sfeervolle familiekamers of kleine aula zit u aan tijd gebonden maar kunt u met meer genodigden samen komen. Wij bieden alle ouders de gelegenheid om na de dienst hun kind tot het laatste moment liefdevol te begeleiden naar de crematieruimte.

Vervroegde asafgifte

Het is mogelijk om een verzoek te doen bij de Officier van Justitie voor vervroegde afgifte van de as. Wij doen dit graag voor u zodat u binnen een dag de as van uw kind mee naar huis mag nemen.

In onze GedenkBoutique hebben we speciale baby- en kinder gedenkrelieken en urntjes.

Contact

Crematorium Duin- en Bollenstreek
Achterweg-Zuid 62, 2161 DZ Lisse
Postbus 33, 2160 AA Lisse
Email: info@cdblisse.nl
Telefoon: 0252 – 251 300

Contact

Openingstijden

Diensten en crematies zijn 7 dagen per week op ieder gewenst moment mogelijk.

Bezoektijden

Kantoortijden:
Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17:00 uur.
Buiten kantoortijden:
Alleen voor uitvaartondernemers locatie reserveren 24/7.

Routebeschrijving

CDB Lisse is gelegen aan de Achterweg-Zuid in Lisse.
Er is volop (gratis) parkeergelegenheid