0252 251300 CONTACT

Verstrooien

Verstrooien kan op verschillende manieren. Crematorium Duin- en Bollenstreek beschikt over een wijds strooiveld. Als nabestaande kunt u uiteraard bij een verstrooiing aanwezig zijn. Medewerkers van Crematorium Duin- en Bollenstreek kunnen de as verstrooien, maar u kunt het ook zelf doen. Ook kunt u ervoor kiezen om een deel van de as niet te laten verstrooien, maar te laten verwerken in een sieraad, een herinnering of te bewaren in een kleine urn voor thuis. Over andere mogelijkheden, zoals verstrooiing uit een vliegtuig, vanaf een schip of een door u gewenste locatie informeren wij u graag.

De as van iemand die gecremeerd is mag worden verstrooid op het daartoe door de gemeente aangewezen strooiveld of boven open zee (art. 66a Wet op de lijkbezorging). Maar ook mag de nabestaande die de zorg voor de asbus op zich heeft genomen zelf een ‘dierbaar’ plekje zoeken voor de verstrooiing. Dit wordt ‘incidentele asverstrooiing’ genoemd. De gemeentelijke Algemene Plaatselijke Verordening (APV) geeft uitsluitsel of de as op dat gekozen plekje verstrooid mag worden. Indien de APV niets regelt over asverstrooiing mag de verstrooiing in principe overal plaatsvinden, tenzij andere regels zich er tegen verzetten. Indien men wil verstrooien op het grondgebied van een andere eigenaar dan de gemeente moet toestemming worden gevraagd aan die eigenaar. Zo mag verstrooien in een achtertuin alleen als de eigenaar daar toestemming voor heeft gegeven.

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op via 0252 – 251 300. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9:00 tot 21:00 uur. Wij kunnen u dan telefonisch te woord staan of een afspraak maken om uw wensen te inventariseren.

Contact

Crematorium Duin- en Bollenstreek
Achterweg-Zuid 62, 2161 DZ Lisse
Postbus 33, 2160 AA Lisse
Email: info@cdblisse.nl
Telefoon: 0252 – 251 300

Contact

Openingstijden

Diensten en crematies zijn 7 dagen per week op ieder gewenst moment mogelijk.

Bezoektijden

Kantoortijden:
Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17:00 uur.
Buiten kantoortijden:
Alleen voor uitvaartondernemers locatie reserveren 24/7.

Routebeschrijving

CDB Lisse is gelegen aan de Achterweg-Zuid in Lisse.
Er is volop (gratis) parkeergelegenheid