0252 251300 CONTACT

Update corona

Bij Crematorium Duin- en Bollenstreek staat het team ook nú te allen tijde voor u klaar met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Afscheidsdiensten verzorgen wij blijvend 24 uur per dag, 7 dagen in de week, óók op zon- en feestdagen. Graag gaan we met u en uw uitvaartondernemer in gesprek over de mogelijkheden. Schroom niet om contact op te nemen als u vragen heeft. Bel: 0252 – 251 300.

Wat mag u bij ons verwachten:

 • Wij verwelkomen u met een glimlach in plaats van met een hand
 • Afscheidsdiensten in de Grote Aula voor 100 personen,
  ook 100 personen horeca
 • Afscheidsdiensten in de Kleine Aula voor 50 personen,
  ook 50 personen horeca
 • Genodigdenregistratie (door uitvaartondernemer) en gezondheidscheck bij binnenkomst
 • Het is mogelijk tot 100 personen uit te breiden door een combinatie van aula’s in gescheiden ruimtes
 • Uitbreiding is mogelijk door meekijken via livestream en/of een inloop- en uitloopstrategie
 • Voor horecagebruik hanteren we het ‘take-away’ protocol waarbij vrijwel alles mogelijk is
 • Condoleren kan plaatsvinden op een plaats waar we de doorloop etc. op 1,5 meter afstand kunnen garanderen
 • Afscheid kan plaatsvinden in onze aula’s, ontvang- en/of familiekamers
 • Live Stream: onbeperkt aantal kijkers met unieke code live tijdens de dienst
 • Opname na afloop 30 dagen terugkijken en downloaden is apart tegen betaling aan te vragen
 • U kunt met een select gezelschap mee naar de ovenruimte voor het laatste afscheid
 • Wij reinigen alle ruimtes, toiletten en deurklinken extra en hebben reinigingsgel staan

 

Houdt u rekening met:

 • Wij houden ons strikt aan de RIVM maatregelen
 • Geen handen schudden, knuffelen of omarmen
 • 1,5 meter afstand ook bij de zitplaatsen in de aula
 • Gezinnen mogen bij elkaar zitten als ze in een huis wonen
 • Een welgemeend hand op het hart of ineengevouwen handen voor de borst als condoleance
 • Goede handhygiëne voordat u komt, en na afloop van de dienst voordat u naar huis gaat
 • Neem een eigen pen mee voor het geval een condoleance-boek klaar ligt bij de ontvangst
 • Graag naar onze medewerkers 1,5 meter afstand betrachten
 • Hoesten, niezen en/of koorts? Dan verzoeken wij u met klem thuis te blijven voor uw én onze gezondheid!

Live Stream

Wij bieden bij een afscheidsdienst in een van onze aula’s gratis live stream aan tijdens de dienst met een onbeperkt aantal kijkers. Genodigden kunnen daarmee op afstand toch de afscheidsdienst meebeleven. U ontvangt van ons een unieke code die u kunt verspreiden onder uw genodigden. Voor de mogelijkheid om de opname 30-dagen terug te kijken en te downloaden brengen we wel kosten in rekening.

24-uurs Suites24 uur services

U kunt in deze periode gebruik blijven maken van onze 24-uurs Suites. Deze suites zijn te allen tijde toegankelijk voor privé-rouwbezoeken. Wij verzoeken u rekening te houden met het aantal bezoekers conform de RIVM maatregelen. Betracht in de suite ook de 1,5 meter afstand regel. Wij zorgen voor goede hygiëne.

Herdenkingsbijeenkomst

We realiseren ons maar al te goed dat het niet ‘opnieuw’ kan, dat afscheid nemen precies dát is: afscheid nemen. Hoe mooi is het immers om liefdevolle, ontroerende of stoere herinneringen te kunnen ophalen, samen.

Graag bieden we daarom iedere familie, die tussen 16 maart en 30 juni 2020 met corona-beperkingen afscheid heeft genomen in ons crematorium, kosteloos een herdenkingsbijeenkomst aan met alle betrokkenen die er niet bij konden zijn. Deze service bieden we voor alle families aan die de afgelopen weken door de corona-beperkingen afscheid in kleine kring hebben moeten nemen. Voor een advies over de invulling van de herdenking gaan wij graag met u in gesprek.

 

Op een moment dat het voor u en voor ons weer mogelijk is om samen te zijn – met de nieuwe restricties van een 1,5 meter samenleving – krijgt u van ons twee uur de tijd om uw dierbare te herdenken. Bijvoorbeeld bij uitgifte van de as, met een avond-herdenkingsdienst, een informeel samenzijn in de ontvangruimte of een combinatie van herdenken en samenzijn. De overledene kan bij het herdenkingsmoment aanwezig zijn na de as-uitgifte of symbolisch met een mooi portret, muziek en/of Powerpoint presentatie en sprekers.

 

Neem contact op met ons of met uw uitvaartondernemer als u gebruik wilt maken van deze service, we bieden 24/7 beschikbaarheid voor een afscheid samen, u ontvangt alleen een rekening voor eventuele horecakosten.

Gedenkboutique

Wij zijn wettelijk verplicht de as van de overledene gedurende een maand in bewaring te houden voordat we de as mogen vrijgeven en overdragen aan de opdrachtgever van de crematie.

Na het verstrijken van die periode ontvangt u een brief met een keuzeformulier waarin we u uitnodigen om een afspraak te maken in onze GedenkBoutique voor het overdragen van de as van uw dierbare.

 

In onze GedenkBoutique hebben we een uitgebreid assortiment gedenksieraden, glasobjecten, sierurnen en beelden. Wij denken graag met u mee over het invullen van een passende herdenkingsdienst, asbestemming of tastbare persoonlijke herinnering.

De richtlijnen van het RIVM

Het coronavirus houdt ons land in de greep en de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen hebben ook een enorme impact op de manier waarop het laatste afscheid kan plaatsvinden. Laten we dan ook vooral samenwerken aan een zo waardig en persoonlijk mogelijk afscheid voor iedereen die in deze periode een dierbare verliest, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van de RIVM.

Wij houden ons aan de richtlijnen van de RIVM. We hebben onze besluiten gebaseerd op de bescherming van onze gasten, uitvaartondernemers, collega’s en medewerkers. We dragen een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus te beperken terwijl we de continuïteit van onze dienstverlening in samenwerking met de uitvaartondernemers willen waarborgen.

Meer informatie vind u op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19