0252 251300 CONTACT

CDB Lisse & Corona

Bij Crematorium Duin- en Bollenstreek staat het team ook nú te allen tijde voor u klaar met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Afscheidsdiensten verzorgen wij blijvend 24 uur per dag, 7 dagen in de week, óók op zon- en feestdagen. Graag gaan we met u en uw uitvaartondernemer in gesprek over de mogelijkheden. Schroom niet om contact op te nemen als u vragen heeft. Bel: 0252 – 251 300.

Wat mag u bij ons verwachten:

 • Wij verwelkomen u met een glimlach in plaats van met een hand
 • Afscheidsdiensten in gezinsverband (in de ruimste zin) tot maximaal 30 personen
 • Afscheid kan plaatsvinden in onze aula’s, ontvang- en/of familiekamers
 • Live Stream: onbeperkt aantal kijkers met unieke code live en 30-dagen terugkijken
 • U kunt met een select gezelschap mee naar de ovenruimte voor het laatste afscheid
 • 24-uurs Suites zijn beschikbaar, ook voor rouwbezoek
 • Wij reinigen alle ruimtes, toiletten en deurklinken extra en hebben reinigingsgel staan
 • Na het opheffen van de beperkingen een herdenkingsdienst (evt. bij de as-uitgifte)
 • Ophalen van de as uit de GedenkBoutique blijft mogelijk, maar in overleg · Wij houden ons strikt aan de RIVM maatregelen
 • Diensten kunnen zoals altijd 24 uur per dag, 7 dagen in de week plaatsvinden

Houdt u rekening met:

 • Geen handen schudden, knuffelen of omarmen
 • 1,5 meter afstand ook bij de zitplaatsen in de aula
 • Een welgemeend hand op het hart of ineengevouwen handen voor de borst als condoleance
 • Goede handhygiëne voordat u komt, en na afloop van de dienst voordat u naar huis gaat
 • Medeleven kunt u ook schriftelijk betuigen of via de telefoon
 • Graag naar onze medewerkers 1,5 meter afstand betrachten
 • Hoesten, niezen en/of koorts? Dan verzoeken wij u met klem om thuis te blijven voor uw én onze gezondheid!

Live Stream

Bij een afscheidsdienst in een van onze aula’s ontvangt u een unieke code voor live meekijken en luisteren tijdens de dienst én 30-dagen terugkijken met onbeperkt aantal kijkers.

24-uurs Suites24 uur services

U kunt in deze periode gebruik te maken van onze 24-uurs Suites. Deze suites zijn te allen tijde toegankelijk voor privé-rouwbezoeken. Wij verzoeken u rekening te houden met maximaal 3 bezoekers conform de RIVM maatregelen. Wij zorgen voor goede hygiëne.

Herdenkingsbijeenkomst

Graag bieden we iedere familie, die met corona-beperkingen afscheid neemt of heeft genomen in ons crematorium, kosteloos een herdenkingsbijeenkomst aan met alle betrokkenen die er nu niet bij konden zijn. Op een moment dat het voor u en voor ons weer mogelijk is om samen te zijn – eventueel onder nieuwe restricties van een 1,5 meter samenleving – krijgt u van ons twee uur de tijd om uw dierbare te herdenken.

 

Bijvoorbeeld bij uitgifte van de as, met een avond-herdenkingsdienst, een informeel samenzijn in de ontvangruimte of een combinatie van herdenken en samenzijn. De overledene kan bij het herdenkingsmoment aanwezig zijn na de as-uitgifte of symbolisch met een mooi portret, muziek en/of powerpoint presentatie en sprekers. Deze service bieden we voor alle families aan die de afgelopen weken door de corona-beperkingen afscheid in kleine kring hebben moeten nemen. Voor een advies over de invulling van de herdenking gaan wij graag met u in gesprek.

Neem contact met ons of uw uitvaartondernemer op als u gebruik wilt maken van deze service, we bieden 24/7 beschikbaarheid voor een afscheid samen.

Gedenkboutique

Wij zijn wettelijk verplicht de as van de overledene gedurende een maand in bewaring te houden. Na het verstrijken van die periode ontvangt u een brief met een keuzeformulier waarin we u uitnodigen in onze GedenkBoutique waar we op afspraak de as van uw dierbare aan u overhandigen.

 

U kunt dit moment wellicht combineren met de organisatie van een herdenkingsbijeenkomst. In onze GedenkBoutique hebben we een uitgebreid assortiment gedenksieraden, glasobjecten, sierurnen en beelden.

Met de gezondheidsrisico’s die het corona-virus met zich meebrengt voor u en onze medewerkers, verzoeken wij u vriendelijk om het maken van een afspraak in onze GedenkBoutique uit te stellen tot de beperkingen zijn opgeheven. Mocht u echter de emotionele behoefte hebben om de as wel af te komen halen schroomt u dan niet om te bellen voor een afspraak zodat we u de mogelijkheden kunnen uitleggen

De richtlijnen van het RIVM

Het coronavirus houdt ons land in de greep en de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen hebben ook een enorme impact op de manier waarop het laatste afscheid kan plaatsvinden. Laten we dan ook vooral samenwerken aan een zo waardig en persoonlijk mogelijk afscheid voor iedereen die in deze periode een dierbare verliest, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van de RIVM.

 

Wij houden ons aan de richtlijnen van de RIVM. We hebben onze besluiten gebaseerd op de bescherming van onze gasten, uitvaartondernemers, collega’s en medewerkers.

 

We dragen een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus te beperken terwijl we de continuïteit van onze dienstverlening in samenwerking met de uitvaartondernemers willen waarborgen.

Meer informatie vind u op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19