0252 251300 CONTACT

Update corona

Bij Crematorium Duin- en Bollenstreek staat het team ook nú te allen tijde voor u klaar met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Afscheidsdiensten verzorgen wij blijvend 24 uur per dag, 7 dagen in de week, óók op zon- en feestdagen. Graag gaan we met u en uw uitvaartondernemer in gesprek over de mogelijkheden. Schroom niet om contact op te nemen als u vragen heeft. Bel: 0252 – 251 300.

Wat mag u bij ons verwachten:

  • Wij verwelkomen u met een glimlach in plaats van met een hand
  • Vanaf nu is het mogelijk om afscheidsdiensten met meer dan 100 personen te ontvangen
  • Meekijken via livestream blijft uiteraard mogelijk
  • Afscheid kan plaatsvinden in onze aula’s, ontvang- en/of familiekamers
  • Wij reinigen alle ruimtes, toiletten en deurklinken extra en reinigingsgel is aanwezig

Houdt u rekening met:

  • Wij houden ons aan de RIVM richtlijnen
  • 1,5 meter afstand ook bij de zitplaatsen in de aula
  • Gezinnen mogen bij elkaar zitten als ze in een huis wonen
  • Graag naar onze medewerkers 1,5 meter afstand betrachten
  • Hoesten, niezen en/of koorts? Dan verzoeken wij u thuis te blijven voor uw én onze gezondheid!

Live Stream

Wij bieden bij een afscheidsdienst in een van onze aula’s livestream aan tijdens de dienst met een onbeperkt aantal kijkers. Genodigden kunnen daarmee op afstand toch de afscheidsdienst meebeleven. U ontvangt van ons een unieke code die u kunt verspreiden onder uw genodigden. Voor de mogelijkheid om de opname 30-dagen terug te kijken en te downloaden brengen we wel kosten in rekening.

24-uurs Suites24 uur services

U kunt in deze periode gebruik blijven maken van onze 24-uurs Suites. Deze suites zijn te allen tijde toegankelijk voor privé-rouwbezoeken. Betracht in de suite ook de 1,5 meter afstand regel. Wij zorgen voor goede hygiëne.

Herdenkingsbijeenkomst

We realiseren ons maar al te goed dat het niet ‘opnieuw’ kan, dat afscheid nemen precies dát is: afscheid nemen. Hoe mooi is het immers om liefdevolle, ontroerende of stoere herinneringen te kunnen ophalen, samen.

Graag bieden we daarom iedere familie kosteloos een herdenkingsbijeenkomst aan met alle betrokkenen die er niet bij konden zijn. Deze service bieden we voor alle families aan die de afgelopen weken door de corona-beperkingen afscheid in kleine kring hebben moeten nemen. Voor een advies over de invulling van de herdenking gaan wij graag met u in gesprek.

 

Op een moment dat het voor u en voor ons weer mogelijk is om samen te zijn – met de nieuwe restricties van een 1,5 meter samenleving – krijgt u van ons de tijd om uw dierbare te herdenken. Bijvoorbeeld bij uitgifte van de as, met een avond-herdenkingsdienst, een informeel samenzijn in de ontvangruimte of een combinatie van herdenken en samenzijn. De overledene kan bij het herdenkingsmoment aanwezig zijn na de as-uitgifte of symbolisch met een mooi portret, muziek en/of Powerpoint presentatie en sprekers.

 

Neem contact op met ons of met uw uitvaartondernemer als u gebruik wilt maken van deze service, we bieden 24/7 beschikbaarheid voor een afscheid samen, u ontvangt alleen een rekening voor eventuele horecakosten.

Gedenkboutique

Wij zijn wettelijk verplicht de as van de overledene gedurende een maand in bewaring te houden voordat we de as mogen vrijgeven en overdragen aan de opdrachtgever van de crematie.

Na het verstrijken van die periode ontvangt u een brief met een keuzeformulier waarin we u uitnodigen om een afspraak te maken in onze GedenkBoutique voor het overdragen van de as van uw dierbare.

 

In onze GedenkBoutique hebben we een uitgebreid assortiment gedenksieraden, glasobjecten, sierurnen en beelden. Wij denken graag met u mee over het invullen van een passende herdenkingsdienst, asbestemming of tastbare persoonlijke herinnering.

De richtlijnen van het RIVM

Het coronavirus houdt ons land in de greep en de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen hebben ook een enorme impact op de manier waarop het laatste afscheid kan plaatsvinden. Laten we dan ook vooral samenwerken aan een zo waardig en persoonlijk mogelijk afscheid voor iedereen die in deze periode een dierbare verliest, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van de RIVM.

Wij houden ons aan de richtlijnen van de RIVM. We hebben onze besluiten gebaseerd op de bescherming van onze gasten, uitvaartondernemers, collega’s en medewerkers. We dragen een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus te beperken terwijl we de continuïteit van onze dienstverlening in samenwerking met de uitvaartondernemers willen waarborgen.

Meer informatie vind u op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19